Egy izlandi férfi maga kotorta el a havat a lezárt útról

Ön mit tenne, ha egy lezárt út választaná el a reptértől? Egy izlandi férfi nem volt rest, és maga vette kézbe az ügyet. Engedélyt kért, hogy hómarójával végigmehessen az Öxnadalsheiði-hegyi átjárón, így megtisztítva az Akureyrit és Skagafjörðurot összekötő utat - adja hírül az icelandmonitor.mbl.is.

Út Öxnadalsheidin átForrás: Debivort/wikipedia.org

Mint Sigurður Jónsson, az Izlandi Közúti Igazgatóság vezetője elmondta, ez volt az első alkalom, hogy hasonló kérelmet nyújtottak be. A férfi több terepjáróval együtt a sajátjával követte a hómarót, a művelet öt órát vett igénybe.

"Ez egy egyedi eset, és kétlem, hogy valaha megismétlődik" - mondja Sigurður az mbl.is-nek, hozzátéve, hogy egyáltalán nem mindennapi, hogy egy magánember hómaróval rendelkezzen. Mint később kiderült, a férfinak úttisztító cége, így kellő rutinja is van a hasonló műveletekben. Ezúttal kollégáinak épp munkaügyben kellett utazniuk a keflavíki reptérről. Az úttisztításból ugyanakkor a barátai is profitáltak, akiknek így szintén nem kellett lemondaniuk az utazásukat.

Sigurður hozzátette, hogy ez a magánkezdeményezés megkönnyítette a Közúti Igazgatóság munkáját is, akik egy éjszakán át dolgoztak, hogy másnap reggel 8-ig újból megnyithassák a hegyi átjárót.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek