Ez a tengerparti ország 2020 leginspirálóbb úti célja

Montenegró az első helyen áll az amerikai Bloomberg hírportál listáján, amelyben 2020. leginspirálóbb és leglátványosabb úti céljait rangsorolták. A toplistán összesen 24 látványosság sorakozik.

Kotort nagyon ajánlja a turistáknak az amerikai lapForrás: Shutterstock / Készítette: Foto-Migawki MD

Az újság kiemeli, hogy Montenegróban barnamedvék, hiúzok és farkasok lakhelyén túrázhatunk, majd, miután megcsodáltuk a Durmitor- és a Biogradi Nemzeti Park természeti szépségeit, ellátogathatunk a napsütötte tengerpartokra is.

Ha megfogadja az amerikai portál tanácsát, akkor nem hagyja ki a kotori One&Only Portonovi luxus kikötőjét, ahonnan vízen vagy levegőben Tivatba veheti az irányt. Innen pedig már szinte karnyújtásnyira van Horvátország egyik legfelkapottabb városa, Dubrovnik, ahová akár át is ruccanhat.

A Bloomberg arról is szót ejt, hogy melyik hónapban érdemes Montenegróba utazni, ha elkerülné a tömeget és a magas árakat: a cikk írója szerint még októberben is elég meleg van a fürdőzéshez, és ilyenkor a szállások ára alacsonyabb a főszezonhoz képest, ráadásul könnyebb szabad helyet találni a hotelekben és a strandokon egyaránt.

Szintén jó választás lehet egy késő tavaszi időpont, amikor a nappalok már elég melegek az üdüléshez, de az éjszakák még nem tikkasztóak. Ezt a pihenés szempontjából érdemes szem előtt tartani.

Az amerikai portál 24 úticélból álló listáján egyébként Budapest is helyet kapott. A magyar főváros a hatodik helyen szerepel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek