Sztárok és önkéntesek is segítenek a tűzkatasztrófa elleni harcban

Elton John brit zenész, Chris Hemsworth ausztrál színész és számos további sztár ajánlott fel jelentős anyagi támogatást az ausztrál tűzkatasztrófa elleni küzdelemre, az áldozatok megsegítésére. Az önkéntesek pedig saját autójukba gyűjtik az állatokat.

A Metallica amerikai rockegyüttes szerdán egy Instagram-bejegyzésben jelentette be, hogy 750 ezer dollárt (223 millió forintot) ajánlanak All Within My Hands nevű jótékony alapítványukkal együtt az új-dél-wales-i tűzoltószolgálatnak és a Viktória állambeli tűzoltóságnak.

A Marvel-képregényfilmekben Thort alakító Hemsworth hétfőn a közösségi médián jelentette be, hogy egymillió dollárt (297 millió forintot) adományoz a jótékony célra, és adakozásra szólította fel követőit. "Megköszönt minden jókívánságot és eddigi segítséget, de azt is kérte, hogy, aki tud az járuljon hozzá az adakozáshoz. Minden fillér számít" – mondta el a videóban.

Elton John Sydneyben megtartott koncertjén jelentette be, hogy szintén egymillió dollárt adományoz a katasztrófa okozta károk enyhítésére. Az énekes hangsúlyozta, hogy a kontinenst "bibliai léptékű" katasztrófa sújtja.

A szeptember eleje óta Ausztrália-szerte pusztító tüzek eddig már Magyarországnál is nagyobb nagyobb területet égettek fel, a lángokban 25 ember veszett oda és kétezer ház pusztult el. A lángokat az aszály is szítja: idén különösen forró és száraz a nyár a déli féltekén fekvő kontinensen.

Elton John és Hemsworth mellett többek között Nicole Kidman, Pink, Keith Urban és Russell Crowe is adományokkal segíti a tűz elleni küzdelmet. A vasárnap Los Angelesben megrendezett Golden Globe-gálán pedig a díjazott Phoebe Waller-Bridge jelentette be, hogy a ceremónián viselt ruháját árverésre bocsátja, és a bevételt felajánlja a tűzoltók javára.

De nem csak a legnagyobb sztárok adakoznak, a pénztől nem duzzadó, de annál több állatszeretettel megáldott önkéntesek is segítenek ahol csak tudnak. Egy 2020. január 7-i kisvideó például azt mutatja, hogy egy ilyen önkéntes autójában mennyi koala medve talált menedékre, miután az otthonukat elpusztították a lángok. A kocsi hátsó ablakában még egy utódját védelmező anyakoala is helyet talált magának.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek