Stílusosabb már nem is lehetne ez a csillagvizsgáló

Ez a kis épület ma már a környék látványossága, bár nem mindig volt ez így. A Zweibrücken Tudományi Egyetem campusának dombján álló kupolás csillagvizsgálóval 2002 óta kémlelik Zweibrück csillagos égboltját – olvasható a Design You Trust cikkében.

R2-D2 csillagvizsgálóForrás: TeKaBe/Wikipedia

Hubert Zitt, az egyetem professzora, miután nap mint nap itt töltötte az idejét, többet látott ebben az épületben. Mivel maga is nagy Star Wars-rajongó, mi több előadásokat is tart Star Trek és Star Wars témákban, gondolt egyet, és kedvenc karakterévé alakította munkahelyét.

Ötletének kivitelezésében egy kis csapat is segítette. Klaus Ruffing mesterfestő és néhány szintén Star Wars-rajongó, helyi egyetemista együttes összefogásával R2-D2 kinézetűvé varázsolták az obszervatóriumot, így ma már a kultikus mozi egyik kedvenc figuráján keresztül nézhetik a csillagok állását. Az átalakítás pedig nem is lehetne aktuálisabb, hiszen 2019. december 19-én kerül a hazai mozikba a Star Wars: Skywalker kora, a Csillagok háborúja epikus történetének lezáró fejezete. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek