Új trend terjed a fiatalok körében: a mikrokáció

  A több mint 750 független szállodát és üdülőhelyet tömörítő Preferred Hotels nemrégiben tette közzé 2020-os utazási trendjelentését, amely megállapította, hogy Y generációhoz tartozó vezetők előnyben részesítik a rövidebb kiruccanásokat a hosszabb, tradicionális vakációkkal szemben. Ezeket a négy éjszakánál rövidebb kikapcsolódásokat el is nevezték „mikrokációnak" - írja a Business Insider.

  Inkább több helyszín rövidebb ideig, mint egy úti cél hosszabbanForrás: StockSnap/pixabay.com

  A megállapítás rímel az Allianz Vacation Confidence Index idei statisztikájára, mely szerint az amerikaiak 57% -a ily módon osztotta el a nyaralását. A tendencia egyik oka, hogy sokan egyszerűen túldolgozzák magukat: van, aki nem veszi ki az összes szabadságát, és sokan még nyaralás közben is válaszolnak a céges emailekre, telefonokra. A "mikrokáció" ugyanakkor azt is lehetővé teszi, hogy több, különböző helyszínt és úti célt fedezzünk fel, így minél több élményt gyűjtsünk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!