Most semmiképp se induljon útnak Franciaországba!

A munkát szüneteltetni fogják a vasúti, a tömegközlekedési, a légiközlekedési dolgozók, de beszállnak a postai alkalmazottak és a közalkalmazottak is – az ok pedig a nyugdíjrendszer tervezett átalakítása.

December 5-én egy nagy tüntetést szerveznek, de a vasúti dolgozók nem állnak meg ennél az egyetlen napnál, és előre jelezték, hogy egészen karácsonyig folytatni fogják a tiltakozó megmozdulásokat. A sztrájk maga december 4-én, azaz holnap kezdődik: este 22.00 órától kezdődik a vasútnál a munkabeszüntetés. Ennek hatásai már önmagában is elég megrázó következményekkel lesz az ország közlekedésére, írja a The Connexion.

A kép illusztrációForrás: ScenaStudio/Shutterstock

A légiközlekedésben december 5-én lesznek késések és fennakadások, mivel az Air France légitársaság légi-és földi személyzete is csatlakozik a sztrájkolókhoz, de nem maradnak ki a légiirányítók sem, így hatalmas csúszások várhatóak.

A kamionsofőrök is bejelentették, hogy el fogják torlaszolni a főbb útvonalakat december 7-től, de arról egyelőre még nem lehet tudni, hogy meddig fogják fenntartani ezt a blokádot. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy csatlakoznak munkabeszüntetéshez a mentősök, a kórházi dolgozók és a tűzoltók is, írja a Forbes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek