Óceánon úszó szemétszigetre építette hotelét egy francia vállalkozó

  Mesterséges sziget született Elefántcsontpart mellett, melynek alapját műanyaghulladék képezi. A területen, mely többek között 700000 PET-palackból áll, hotel, étterem, karaoke bár és két uszoda is található - írja az Insider.

  A tenger ElefántcsontpartnálForrás: Mouahé Régis Konan/pixabay.com

  „Az a nagyszerű ebben, hogy valami negatívat, amit a plasztikszennyezés jelent, valami pozitívba fordítunk át" - mondta Eric Becker, az Úszó sziget, vagyis a L'île Flottante szülőatyja (a kifejezés franciául egyébként madártejet is jelent).

  Becker szeretné népszerűsíteni a zöldturizmust, és úgy véli, ez az ötlet másokat is arra inspirálhat, hogy hasonlót hozzanak létre.

  A sziget egyébként 200 tonnát nyom, és egy sekélyebb vizű lagúnában épült, ahol kedvezőbbek a feltételek egy ilyen koncepció megvalósítására, mint a mélyebb vizeken. Egy éjszaka itt 100 dollárba kerül, a napközben látogatásért pedig 25 dollárt kel fizetni, mely magában foglalja az étkezést is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!