Elárverezik a Checkpoint Charlie óriási katonaportréit

Elárverezi a jövő héten egy német aukciósház azokat az óriási fotókat, amelyek szövetséges katonákról készültek, és évekig voltak kiállítva a híres hidegháborús berlini átkelőpontnál, Checkpoint Charlie-nál - adja hírül az MTI. A Checkpoint Charlie a Kelet- és Nyugat-Berlin közötti átkelő volt, amelynek két oldalán a hidegháború két katonai táborának katonái őrködtek.

Forrás: Adrian Purser/wikipedia.org

A portréfotókat, melyek az egykor megosztott város történelmére emlékeztetnek, Frank Thiel készítette 1994-ben, évekkel a berlini fal lebontása után az ott szolgáló szövetséges erők amerikai, brit, francia és volt szovjet katonáiról.

A fiatal katonák 2,17 méterszer 1,17 méteres nagyságú portréi az elmúlt években Berlin nevezetességeivé váltak, majd kiállításokon is szerepeltek. A fotókat árverésre bocsátó Grisebach aukciósház szakértője, Stefan Körner szerint az ikonikus portrék gyűjtők és múzeumok figyelmét is felkelthetik.

A 12 képet, köztük a szovjet egyenruhát viselő szovjet katonák portréit 90 ezer eurós (30 millió forintos) kiinduló áron kínálják majd az árverésen november 28-án.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek