Először léphetnek látogatók a szudáni piramisokba

  Szudán szeretné felpezsdíteni a turizmusát, ehhez pedig elsődleges eszköznek tekinti az egykor itt található civilizáció mérföldköveit, az évtizedekig elhanyagolt piramisokat - írja a khartoumstar.com.

  Piramisok Meroé közelébenForrás: Fabrizio Demartis/commons.wikimedia.org

  Az országban egyébként több piramis található, mint Egyiptomban, igaz, ezek kisebbek a szomszédosaknál. Tavaly Szudán mindössze 700 ezer turistát vonzott, míg Egyiptomba 10 millióan látogattak el.

  Az építményekbe a hajdani Núbia területén (a mai Szudán északi részén) volt Kusita Királyság uralkodócsaládjának tagjait temették. A meroéi piramisok mellett egyébként több ősi, állatfestményekkel díszített templom várja a látogatókat, emellett Naqa városa és a Berkel-hegytől északra található piramisok is turistacélponttá válhatnak. A látogatók először léphetnek majd be a piramisokba, és hamarosan az alattuk lévő sírokat is láthatják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek