Nincs több pózolás a katonákkal a Checkpoint Charlie-nál

Új szabályozást vezettek be a berlini Checkpoint Charlie-nál. Többé nem lehet majd látni errefelé az amerikai katonának öltözött színészeket, így fotózkodni sem lehet velük a jövőben.

A Checkpoint Charlie a berlini fal egyik ikonikus maradványa. 1947-től ez volt az egyik legismertebb átkelő a keleti és a nyugati szektor között. Aki Berlinben jár, az nagy eséllyel felkeresi a helyet, sokan pedig fényképet is készítenek az itt lődörgő, katonának öltözött színészekkel.

Ezt már nemigen lehet látni a jövőbenForrás: cocoparisienne/Pixabay

A gubanc ott kezdődik, hogy elvileg csak önkéntes alapon lehet fizetni mindezért, vagyis pénzt a színészek elvileg nem kérhetnek a képekért. Csakhogy nemrég kiderült, hogy minden egyes képért 4 euróra húzták le a turistákat, akik nem tudtak róla, hogy nem kötelesek fizetni. Csak akkor lehetne a szolgáltatás fizetős, ha lenne erre külön engedélyük, azonban ilyesmivel a színészek nem rendelkeznek.

A fotózkodás 17 éve zajlik és tíz színészt érint. A Lonely Planet értesülései szerint a színészeket foglalkoztató ügynökség harcolni akar a tilalom ellen. Többen úgy vélik, hogy a katonának beöltözött előadók eltávolítása azért történt, hogy a berlini falat, illetve a hozzá kapcsolódó helyszíneket méltó módon kezelje az utókor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek