Megrepedt a turisták alatt az 1000 méter magasságban futó üveghíd

Óriási pánik tört ki, amikor egy helyen megrepedt a kínai Yuntai-hegy Geo Park üveghídjának alja.

Az egyik turista arról számolt be az egyik kínai közösségi oldalon, hogy érezte, ahogy a híd üveglapja megrázkódik alatta. Mindenki kiabálni kezdett - szerencsére ekkor már közel járt az 1066 méter magasságban futó híd végéhez. A posztját azóta levette.

A geológiai park szóvivője elismerte, hogy valóban megrepedt az üveghíd padlója, a vezetőség evakuálta az embereket, és lezárta a hidat. A repedés oka azonban a közlemény szerint egy éles tárgy volt - az egyik turista állítólag egy rozsdamentes acél bögrét dobott az üvegfelületre. A szóvivő azt is hozzátette, hogy a három réteg üveg közül csak a legfelső repedt meg, így valójában senki sem volt veszélyben, írja a shanghaiist.com.

A Yuntai-hegy Geológiai Park üveghídját szeptember 20-án nyitották meg, az első fázisban egy 260 méteres szakasz készült el. Akkor azt állították, hogy az üveg négyzetméterenként 800 kg-t bír el.

Nemrég adtak át egy másik, 274 méteres függőhidat a Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Parkban (Hunan tartomány). Ez szintén nemcsak a magasságával, hanem az üvegpadlójával is elrettenti a tériszonyos gyalogosokat, és csak lazán a "Bátor ember hídjának" nevezték el. A híd egy 180 méter mély szakadék felett feszül. Speciális, a hagyományos üvegnél sokkal strapabíróbb üveglapokat használtak az építésekor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek