Ellepték Madrid utcáit Velázquez udvarhölgyei

  Második alkalommal láthatók Madrid belvárosában a világhírű spanyol festő, Diego Velázquez ikonikus festményén, Az udvarhölgyeken (Las meninas) szereplő alakok tarka-barka szobormásai - olvashatjuk a Diario del viajero oldalán.

  Forrás: Pio3/Shutterstock

  Tavaly nyáron már láthattunk ilyen szobrokat Madrid-szerte, akkor júliusig voltak kinn a szobrok, majd elárverezték őket, a befolyt összeget pedig jótékony célra fordították. A Meninas Madrid Gallery névre hallgató szabadtéri kiállítás az üveggyapotból készült szobrokkal szeretné felhívni a figyelmet Madridra és a művészetre.

  Az 54 darab, 160 centiméteres alappal bíró, 180 centiméter magas és nagyjából 30 kilogrammos alkotások Velázquez felejthetetlen udvarhölgyeinek új változatai, melyeket a különböző alkotókból álló csoport, az Azzato készített. A csoportban a műanyagművészektől a séfekig, a sportolókon, színészeken át az amatőr alkotókig sok, különféle nézőponttal találkozhatunk.

  madridForrás: Enriscapes/Shutterstock

  A kiállítás arra törekszik, hogy erősítse a város imázsát és a helyi turizmust, a kreativitás vidám színnel tölti meg az őszi Madrid utcáit. Mindegyik szobron részletes információk találhatók az alkotókról, a motívumokról, valamint azok jelentéséről. A szobrok november 30-ig állnak, a kiállítás instagram oldalán még többet láthatunk belőlük.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!