Ellepték Madrid utcáit Velázquez udvarhölgyei

Második alkalommal láthatók Madrid belvárosában a világhírű spanyol festő, Diego Velázquez ikonikus festményén, Az udvarhölgyeken (Las meninas) szereplő alakok tarka-barka szobormásai - olvashatjuk a Diario del viajero oldalán.

Forrás: Pio3/Shutterstock

Tavaly nyáron már láthattunk ilyen szobrokat Madrid-szerte, akkor júliusig voltak kinn a szobrok, majd elárverezték őket, a befolyt összeget pedig jótékony célra fordították. A Meninas Madrid Gallery névre hallgató szabadtéri kiállítás az üveggyapotból készült szobrokkal szeretné felhívni a figyelmet Madridra és a művészetre.

Az 54 darab, 160 centiméteres alappal bíró, 180 centiméter magas és nagyjából 30 kilogrammos alkotások Velázquez felejthetetlen udvarhölgyeinek új változatai, melyeket a különböző alkotókból álló csoport, az Azzato készített. A csoportban a műanyagművészektől a séfekig, a sportolókon, színészeken át az amatőr alkotókig sok, különféle nézőponttal találkozhatunk.

madridForrás: Enriscapes/Shutterstock

A kiállítás arra törekszik, hogy erősítse a város imázsát és a helyi turizmust, a kreativitás vidám színnel tölti meg az őszi Madrid utcáit. Mindegyik szobron részletes információk találhatók az alkotókról, a motívumokról, valamint azok jelentéséről. A szobrok november 30-ig állnak, a kiállítás instagram oldalán még többet láthatunk belőlük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek