Ötvenéves hagyományt szakít meg egy izlandi kisváros a Föld érdekében

Gardabaer település Rejkjavik külső területén fekszik, 11 km-re a fővárostól. A tizenhatezres kisváros lakói most egy majd' ötvenéves hagyományt törnek meg, hogy óvják a Földet, tudhatjuk meg az izlandi honlapról.

Forrás: Just Dance/Shutterstock

A város önkormányzata tegnap jóváhagyta, hogy környezetvédelmi okokból idén először nem fogadja el a norvég testvérvárostól, Askertől kapott karácsonyfát. Az elmúlt 49 évben ugyanis hagyományosan egy hatalmas fenyőfa érkezik a norvég kisvárostól, amelyet a város egyik terén állítanak fel.

"Régóta gondolkodtunk erről, és amikor askeri barátainkkal felvetettük ezt a kérdést, ők is elgondolkodtak" - mondja Gunnar Einarsson, Gardabaer polgármestere.

"Ezután közös döntés született arról, hogy nem vágunk ki több fát csak azért, hogy a város főterén felállítsuk." - tette hozzá Gunnar. Senki sem tiltakozott a városi tanács ülésén. "Így ők megtakarítják a szállítási költségeket és csökkentik a ökolábnyomot. A városban nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelmi kérdésekre, és minden lépést megteszünk e tekintetben lassan, de határozottan, mivel óvni szeretnénk a Földet, ez nem kérdés. "- mondja a polgármester.

Forrás: The Art of Pics/ Shutterstock

"Majd találunk egy gyönyörű karácsonyfát Heidmörkben vagy akár valamelyik városlakó kertjében" - mondja. "Időnként a lakosok meg akarnak szabadulni az udvarukon található fenyőfáktól, így biztos vagyok benne, hogy lesz jelentkező."

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek