Az esős Manhattan hangjait is rögzítette a youtube csatorna

  Gondolt már rá, hogy utazásai során milyen hangokat hall? Gondolt már arra, hogy lakóhelyének hangjai milyen különlegesek tudnak lenni, ha a Föld túlsó oldalán élők hallgatják?

  Forrás: 1033292395/Shutterstock

   Az El País spanyol napilap Verne elnevezésű magazinja a minap egy érdekes youtube csatornáról számolt be, a Nomadic Ambience-ről, amelynek oldalán városok, tájak, különleges vagy éppen teljesen hétköznapi helyzetek hangjait hallgathatjuk meg. A csatorna tulajdonosa, Kyler Boone leírásában azt mondja, hogy ő egy magányos utazó, aki szereti a fotózást és a videókat, és amerre jár hangokat rögzít.

  A már több, mint 100 ezer követővel rendelkező csatornán olyan helyek hangjait hallhatjuk meg, mint New York belvárosa esőben, Washington külvárosa tavaszi virágzáskor vagy az óceán napfelkeltekor.

  Kyler Boone a Verne magazinnak elmondta, minden helynek, városnak, tájnak megvan a saját külön hangja. A chicagói születésű 31 éves fiú elhatározta, hogy amerre utazik, rögzíti az utazó, nomád élet hangjait. Mivel olyan munkája van, melyet otthon vagy távmunkában végezhet, már több, mint 40 országban járt.

  Boone számára ezek a hangok komfortérzetet adnak. "Mindig nehezemre esett elaludni az alapzajok nélkül teljes csöndben. Ezért kitaláltam ezt a csatornát, amelyre rögzítem a hangokat, amerre járok. Aztán rájöttem, hogy így az emberek másképp ismerik meg a világot, és így kedvet kapnak az utazáshoz is."

  A csatornának az célja, hogy az alávásproblémával küzdő emberek számára segítséget nyújtson minden bizonnyal megvalósult, de nem csak ezért látogatját sokan az oldalt. A feliratkozók között vannak olyanok, akik városban éltek, most meg vidéken, és hiányzik nekik a nagyváros zaja, vagy éppen fordítva, valakinek a természet hangjai hiányoznak.

  A csatornát 2017-ben hozta létre kyler, és már több mint 132 hangot rögzített rá. Mind közül a legnézettebb videó a Séta az esős Manhattenben, amelynek nézettsége 2,3 millió felett van.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!