A világ egyik legszebb napfelkeltéjére két hónappal korábban be kell jelentkezni

Azt mondják, hogy ki korán kel, aranyat lel, vagy akár egy meseszép napfelkeltét. Garancia? Az viszont sajnos nincs.

Mauin látható állítólag a műfaj legjobbja, a Haleakala napfelkelte, ami Hawaii egyik látványossága is egyben. Csakhogy szép lassan annyira népszerű lett, hogy most már be kell jelentkezni annak, aki látni szeretné.

És íme, a híres napfelkelteForrás: BrkFreeFrmItAll/Pixabay

2017-ben a Haleakala Nemzeti Park már kénytelen volt bevezetni egy rendszert, amivel korlátozták a napfelkelte bámuló turisták számát. Ekkor ugyanis már olyan is előfordult, hogy ezer ember tolongott Maui legmagasabb pontján, hogy megcsodálhassa a hajnali Napot. Ezért aztán ha valaki ma meg akarja nézni a látványt, előre be kell jelentkezni a park honlapján – és minél hamarabb, annál jobb.

Reggelenként összesen 140 jármű hajthat csak be a park területére, de előtte ezeket mind regisztrálni kell egy jelképes, 1 dolláros összegért, plusz ki kell fizetni a belépődíjat is, ez fejenként 20 dollár Ezen kívül a látogatóknak magukkal kell hozni a kinyomtatott időpont foglalást és fényképes igazolványt is. Persze ha valaki később érkezi a parkba, akkor nincs szükség erre a macerára, ez csak azokra érvényes, akik hajnali 3 és reggel 7 között mennek.

Körülbelül két hónappal előre már le kell foglalni a programot, azonban mindenkit figyelmeztetnek, hogy attól még, hogy bérelt helye van a csúcson, még egyáltalán nem biztos, hogy látni is fogja aznap a napfelkeltét, írja a Travel+Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek