Jövőre okostelefonján fizethet a tömegközlekedésért Svájcban

   

  Jövőre a svájci tömegközlekedésben minden megváltozik: az utasok felszállhatnak a nyilvános buszokra, villamosokra, metróra, és csak az utazás végén kell fizetniük a tömegközlekedésért – olvasható a Si Viaggia interernetes portálon. 

  Most már nemcsak a pontosságról, hanem az egyszerű jegyvásárlásról is híresek lesznek a svájci tömegközlekedési eszközökForrás: Dominic Vietor/Pixabay

  Az új technológiának köszönhetően 2020-tól már nem kell megvásárolni előre a jegyet. Ez rengeteg kellemetlenségtől megóvja a helyikeket és a turistákat is, akik tömegközlekedéssel járják be a várost. Így ezután nekik sem kell felkutatniuk a legközelebbi jegyvásárlási lehetőséget. Jövőre minden rendkívül egyszerű lesz: a felszállók okostelefonon keresztül rögzítik utazásukat, aminek a végén a rendszer kiszámítja a megtett utazás árát és a költségeket.

  Ennek az új technológiának a tesztelése 2018 januárjában kezdődött, és az eredmények lenyűgözőek: az utazók száma megnégyszereződött. A következő évtől kezdve minden utas az ország egész területén élvezheti majd a szolgáltatást, ezáltal jelentősen leegyszerűsítve az utazást Svájc egész területén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!