Jövőre okostelefonján fizethet a tömegközlekedésért Svájcban

 

Jövőre a svájci tömegközlekedésben minden megváltozik: az utasok felszállhatnak a nyilvános buszokra, villamosokra, metróra, és csak az utazás végén kell fizetniük a tömegközlekedésért – olvasható a Si Viaggia interernetes portálon. 

Most már nemcsak a pontosságról, hanem az egyszerű jegyvásárlásról is híresek lesznek a svájci tömegközlekedési eszközökForrás: Dominic Vietor/Pixabay

Az új technológiának köszönhetően 2020-tól már nem kell megvásárolni előre a jegyet. Ez rengeteg kellemetlenségtől megóvja a helyikeket és a turistákat is, akik tömegközlekedéssel járják be a várost. Így ezután nekik sem kell felkutatniuk a legközelebbi jegyvásárlási lehetőséget. Jövőre minden rendkívül egyszerű lesz: a felszállók okostelefonon keresztül rögzítik utazásukat, aminek a végén a rendszer kiszámítja a megtett utazás árát és a költségeket.

Ennek az új technológiának a tesztelése 2018 januárjában kezdődött, és az eredmények lenyűgözőek: az utazók száma megnégyszereződött. A következő évtől kezdve minden utas az ország egész területén élvezheti majd a szolgáltatást, ezáltal jelentősen leegyszerűsítve az utazást Svájc egész területén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek