Lehet, hogy hamarosan csak házaspárok látogathatnak Balira! Az élettársakat szigorúan büntetnék

Fontos, hogy tisztában legyünk annak az országnak a törvényeivel, ahova elutazunk. Indonéziában komoly jogszabály-változtatásokra készülnek. A legfrissebb hírek szerint bármilyen házasságon kívüli szexuális kapcsolatot börtönbüntetéssel és magas pénzbírságokkal bűntetnének — olvasható az olasz Si Viaggia online utazási portálon.

A nem házasságban élők kiűzetnek a paradicsomból?Forrás: May Chanikran/Shutterstock

Ha a hónap végén szavazásra bocsátott javaslatot elfogadják, és törvényesítik, az minden külföldit érinthet, és óriási hatással lehet Bali és Indonézia idegenforgalmára. Azokra a „bűncselekmény elkövetőkre" ugyanis, akik élettársi viszonyt tartanak fent, azaz szexuális kapcsolat van közöttük, de nem házasodtak össze, 6 hónapos börtönbüntetést kaphatnak, vagy akár 10 millió rúpia (kb. 700 euró) pénzbírságot is kiszabhatnak, ami 3 havi átlag bérrel megegyező kereset Indonéziában.

Az élettársi viszonyt elítélő indonéz kormány sajnos más, riasztó törvényváltoztatásokra is készül, amelyek jogellenessé teszik pl. a szólásszabadságot, az abortuszt (kivéve nemi erőszak vagy életmentő helyzet esetén), ugyanakkor tiltják a kiskorúak számára a fogamzásgátlást. Ezek megtagadása 6 hónapos börtönbüntetéssel járhat.

A hatóságok egyelőre ígéretet tesznek arra, hogy ha a szigorításokat elfogadják, azon külföldi párok esetében, akik nem házasok és Indonéziába látogatnak, elfordítják a fejüket – legalábbis egy ideig.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek