Az amerikai Virgin-szigeteken tiltólistára került jó néhány naptej

Ha a jövőben az amerikai Virgin-szigetekre tervez utazást, jobb, ha kétszer is megnézni, hogy milyen naptejet visz magával.

Nemrégiben ugyanis a bizonyos összetevőket tartalmazó készítmények tiltólistára kerültek. Nem a Virgin-szigetek az első ilyen helyszín, Hawaiin sem kenegethetik magukat akármivel a turisták. Az intézkedés oka, hogy a naptejek néhány alkotóeleme káros a korallzátonyra és úgy általában a tengeri életre.

Az amerikai Virgin-szigetek mostantól nem lehet bármilyen naptajet használniForrás: Fotoluminate LLC/Shutterstock

Júniusban lépett életbe a rendelet, mely szerint az üzletek szeptember 30-ával bezárólag már nem árusíthatják, vagy raktározhatják az érintett naptejeket, a látogatók pedig január 1-ig kapnak időt arra, hogy más termékeket válasszanak.

Használni és birtokolni sem szabad az adott naptejeket, ami persze nem azt jelenti, hogy napvédelem nélkül kell majd barnulni a szigeteken. Azok a termékek kerültek csak tiltólistára, amelyben oxybenzone, octinoxate és octocrylene található. Tudományos tények támasztják alá, hogy ezek nagyon károsak az óceán élővilágára, ezért az ilyen termékek Key Westen és Hawaiin is tiltólistára kerülnek 2021-ig, írja a Los Angeles Times.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek