Korallzátonyra bukkantak a csizma sarkánál

  A dél-olasz Puglia tartományát eddig leginkább tengerpartjáról és olajfa ligeteiről ismerte a világ, no meg arról, hogy itt (is) előszeretettel építenek át ősrégi tanyaépületeket butikhotelekké. Most egy újabb tétellel bővült a látványosságok sora.

  Az olaszországi Monopoli városaForrás: Vladimir Sazonov/Shutterstock

  Az olasz csizma sarkánál fekvő Monopoli városának közelében egy új korallzátonyt fedeztek fel a tengerben, írja a Condé Nast Traveller. Körülbelül 27- 50 méteres mélységben található képződmény abba a típusba tartozik, amelyiknek kicsi a fényigénye. A korallokat felfedező tudós arról is beszámolt, hogy a zátony nagyjából 2,5 kilométer széles, ám valószínű, hogy egész hosszan, sok-sok kilométeren keresztül húzódik végig a part mentén. Az ehhez hasonló képződmények nagyon ritkák, mert úgy kell élniük, sőt, fejlődniük, hogy alig-alig kapnak fényt.

  A tervek szerint egy védett tengeri területet hoznak létre Monopoli partjainál, hogy a narancsszínű, vörös és lila korallok békébe élhessenek – egyelőre nem lehet tudni, hogy ez pontosan mikor fog megtörténni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!