Jövőre már mélyebben kell a zsebébe nyúlnia, ha Görögországban szeretne nyaralni

A nyár elején írtunk egy összefoglalót arról, hogy nagyjából mennyibe kerül az idén egy görögországi nyaralás. Egyes hírek szerint, a következő évben már mélyebbre kell nyúlni a pénztárcánkba, ha a görög partokat választjuk.

A mesés Santorini madártávlatbólForrás: Pixabay / Készítette: Michelle Maria

A görögországi szállodatulajdonosok bejelentették: jövőre magasabb árakkal fogadják a turistákat. Az emelésre azért kerül sor, mert nagyobb érdeklődést várnak a következő évben. 

Az áremelés főleg a szállodákra lesz érvényes, bár néhány görög házigazda az apartmant is megdrágította. Míg eddig 40 euró körüli árat kellett fizetni egyes szálláshelyekért, most 70 vagy akár 90 eurót is elkérhetnek. 

A vendégek hangot is adnak nem tetszésüknek: úgy vélik, a görögöknek inkább lefelé kellene engedniük az árakat, nem pedig felemelni, és ha így folytatják, Egyiptom és Törökország kedvezőbb feltételeket nyújt majd, mint a jelenleg közkedvelt Görögország.

A szigeteken jelenleg az angol és a skandináv vendégek vannak túlsúlyban, az országba összességében pedig főleg román és bolgár turisták érkeznek. A szomszédos Szerbia is komoly piac Görögország számára, illetve Magyarországról is sokan mennek oda nyaralni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek