A CNN Debrecenbe küldi a világ turistáit

  Két napja készített a CNN utazási melléklete egy húszas listát azokról az európai városokról, amelyeket szerkesztői nemcsak, hogy a kontinens legszebbjeinek tartanak, de szerintük megvan az a jó tulajdonságuk is, hogy ezeket a településeket még nem falta fel a tömegturizmus.

  Békás-tó NagyerdőnForrás: Debreceni TDM

  Így aztán maga a lista egy picit inkább paradox megközelítés, és tegyük hozzá, hogy a hazai nagyvárosainak turisztikai desztinációs menedzsmentjei év végén mindig örömmel számolnak be sajtóközleményekben, hogy idén még a korábbinál is több turistát vonzott az adott település. Legutóbb egyébként mi is összegyűjtöttük tíz pontban, hogy szerintünk miért érdemes meglátogatni hazánk második legnépesebb települését – erről a tíz helyről itt olvashatnak.

  Az amerikai hírcsatorna online utazási magazinja szerint bár Budapest az egyik legvonzóbb európai város, aki a turistáktól kevésbé zsúfolt helyre vágyik, az mindenképp látogasson el Debrecenbe. Külön kiemeli a cikk a Kossuth teret a lenyűgöző szépségű református templommal és az Aranybika Hotel épületével együtt, említést tesz az óváros kávézóiról, a spa hotelekről és a termálvízben ücsörgés lehetőségeiről.

  Na, de a CNN listáján Debrecen mellett szerepel még a francia Orange települése, az angliai Norwich, a dán Aarhus, a belga Antwerpen, Hollandiából Hága városa, Bosznia-Hercegovina fővárosa Szarajevó, Koszovó fővárosa Pristina, a svéd Malmö, a skót Aberdeen, a svájci Bern, a lengyel Wrocław, Grúzia fővárosa Tbiliszi, Fehéroroszország fővárosa Minszk, Örményország fővárosa Jereván, Erdély történelmi központja Kolozsvár, Törökország fővárosa Ankara, a bolgár Plovdiv városa, Norvégiából Trondheim városa és Olaszországból Torino.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!