1700 lépcsőt másztak meg a látogatók egy olyan tó miatt, ami nem is létezik

Elég frusztráló lehet azzal szembesülni, hogy amit az ember az internetes képek alapján lát, az egyáltalán nem is létezik a valóságban. És éppen ez történt sok-sok utazóval, akik Balin az ikonikus „tükör tavat" keresték.

A Pura Lempuyan templom Karangansemben, Balin az egyik legősibb szentély egész Indonéziában. Önmagában a környezete is gyönyörű: a hegy oldalában megbújó építményből az Agung vulkánra nyílik kilátás, míg a háttérben párás erdők sötétlenek. Sokan a hely különlegessége, mások spirituális oldala miatt keresik fel a szentélyt, melynek egyik leghíresebb pontja a kőből épített Mennyek Kapui, ahol nagyon sokan szeretnek fényképezkedni. És itt jön a csavar.

Ezt a látványt keresték az ide érkezők...Forrás: Easyviaggio.com @Easyviaggio/Twitter

Az Instagramon ugyanis több tízezer kép van fent, melyek nagy része úgy mutatja be a helyet, mintha a kapuk előterében egy tükörsima felületű tó lenne. Ebben a tükörben, pontosabban tóban gyönyörűen visszaverődik az egész, meseszerű látkép. Csakhogy ebből semmi nem igaz. Vagyis annyi igen, hogy a táj és a kapuk ott vannak, csakhogy tó egyáltalán nincs, írja a Lonely Planet.

... és ezt találták helyetteForrás: TheVisualsYouNeed/Shutterstock

Nemrégiben egy látogató, pontosabban a Fortune egyik szerkesztője is felkereste a helyet, és teljesen kiborult, amikor megtudta, hogy a tó nem létezik, egyszerű fotós trükkről van csupán szó. Keserűségét az internet népével is megosztotta, és ezzel valóságos lavinát indított el: egyre-másra jöttek a hozzászólások a többi csalódott utazótól, akik mind azt a bizonyos tavat keresték Balin. És ehhez nem kevesebb mint 1700 lépcsőt is megmásztak, mire feljutottak a szentélyhez...

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek