Az újranyíló Jurassic élményparkban a film minden jelenetét újraélhetik a látogatók

Még idén nyáron megnyílik a rajongók által régóta várt Jurassic World – The Ride névre keresztelt újjáépített kalandpark, amely a 2015 nyarán a Jurassic Park filmsorozat negyedik részeként bemutatott Jurassic World összes szereplőjét felvonultatja elképzelt életnagyságban – olvasható a Universal Studios Hollywood közleményében. A kalifornia Universal Studios Hollywood névre keresztelt hatalmas élménypark egyébként 1996-ban fogadta első vendégeit, és egészen tavaly őszig tartott nyitva. Az alábbi videóban még a régi parkot láthatják:

De azóta egyrészt igen csak megérett a felújításra, másrészt a park üzemeltetője úgy gondolta, ha már korszerűsítésbe kezdenek, akkor igyekeznek azt még több látványossággal kombinálni. Így a látogatók hamarosan még több dinoszaurusszal és még valóságosabb környezetben veszhetnek majd el az őshüllők birodalmában.

A mozifilmből jól ismert dinoszauruszok korábban sosem látott magasságban veszik körül a látogatókat, így aztán kolosszális méretben jelenik majd meg az Indominus rex, és a vízben élő, ragadozó életmódot folytató Moszaszaurusz őshüllő is - utóbbi otthonának kialakításához 13 250 köbméternyi vízzel feltöltött medencét építettek.

Forrás: Universal Studios Hollywood

A látogatói útvonal különböző állomásain interaktív eszközök, kijelzők és videók mutatják be az őshüllők 65 millió évvel ezelőtti birodalmát, miközben egyre több és több érdekes információt csepegtetnek az életmódjukról, mindennapjaikról és elképesztő méretükről. Ezt az útvonalat ezúttal is vágányon, ám most már kisebb, tutajszerűen kialakított kocsikban lehet majd bejárni, miközben a látogatók sűrű, buja növényzet között mozognak, és egyre beljebb haladnak a dinoszauruszok által uralt térségben. A közlemény ígérete szerint sokszor karnyújtásnyi közelségben suhannak majd el a látogatók a tüskés hátú Sztegoszauruszok és a kétlábon futó Velociraptorok mellett.

És bár a közleményben nem írnak arról, hogy a nyári időszakon belül pontosan mikor nyitják meg a kapukat, de azt lehet tudni, hogy ezúttal a filmsorozat negyedik részeként jegyzett történet teljes útvonalát lehet majd bejárni, pontosabban azt a napot, amikor az Indominus rex kiszabadul zárt territóriumából, hogy elpusztíthassa az egész parkot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek