Újra nekiindulnak a nyári SEA YOU vonatok a nagyvilágnak

Már irtunk róla korábban, hogy a 2016-ban átadott korszerű és villamosított „Mediterrán" vasúti fuvarozási folyosón 2019 nyarán is eljuthatunk Ljubljanába és Horvátország fővárosába Zágrábba, átszállás nélkül. De a 2019. június 22-től augusztus 31-ig közlekedő SEA←YOU Istria elenvezésű vonattal nem csak a két főváros érhető el, hanem Szlovénia legszebb tengerparti városkái is.

Koper, Portoros és Piran – Látták már őket?

Szlovénia legbájosabb tengerparti települései szinte mind egy láncra vannak felfűzve. Ha valaki egytől egyig felfedezné őket, akkor Koperből a legkönnyebb kiindulnia. Innen akár egy telekocsival vagy helyi buszjárattal is el lehet jutni a hotelekkel telepakolt Portoros városába, ahol a szép tengerparti sétálóutca andalgásra csábít. Ha pedig tovább megyünk, akkor a part csücskében ott vár ránk a történelmi és gyönyörű Piran városkája.

Koper öreg kikötője és promenádjaForrás: shutterstock.com

Erre a vidékre pedig két vonattal is eljuthatunk Budapestről, közvetlen kocsikkal. Az egyik a SEA←YOU Isztria Expresszvonat, ami a Déli pályaudvarról Székesfehérváron, Veszprémen, Zalaegerszegen, Őrihodoson át; Ljubljana és Postojna érintésével egészen Koperig közlekedik. A vonatokat Szlovénia fővárosában hajnalban szétkapcsolják, így a szerelvény másnap reggel 8:43kor érkezik meg Koperba. Visszafelé este 20:15kor indul Koperből, illetve 20:50kor Rijeka állomásról, majd a két vonatrész újra egyesül Ljubljanában és másnap reggel 8:30kor ér be a Déli pályaudvarra - olvasható a hellohorvatorszag.hu gyűjtésében.

A másik lehetőség a Citadella IC, ami nyáron minden nap közlekedik, de az esti utazás helyett reggel 8:30kor indul és este 20:07re van Koperben. Ez a meghosszabbított útvonal 2019. június 20-tól augusztus 24-ig érvényes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek