Nyáron Ljubljanába és Zágrábba naponta indít közvetlen járatokat a MÁV

A MÁV-START a nyári utazási főszezonban is indít közvetlen járatokat Ljubljanába és Zágrábba. Budapestről Ljubljana egész évben elérhető a Citadella gyorsvonattal, amelyre több dunántúli megyeszékhelyen – Székesfehérváron, Veszprémben és Zalaegerszegen – is fel lehet szállni. Június 21-től augusztus 30-ig azonban a szlovén főváros a tengerpart felé éjszaka közlekedő Istria expresszvonattal is elérhető. És mivel ez a járat fekvőhelyes, hálókocsival is közlekedik, így akár egynapos városnézést is lehet tervezni vele úgy, hogy az éjszakát oda- és hazafelé is a vonaton töltjük.

A Ljubljanica folyóForrás: Berthold Werner / Wikipedia

Az előbb említett Citadella gyorsvonatra korlátozott számban Budapestről Ljubljanába irányonként 15 eurótól váltható a helybiztosítást is tartalmazó SparDay menetjegy. De a Citadella gyorsvonatra és az Istria expresszre is érvényes az a Ljubljana Special menetjegy, amelynek egy útra szóló ára 29 euró, oda-vissza pedig 49 euróért kapható korlátlan számban – írja közleményében a MÁV-START.

Forrás: Szántai Gábor / MÁV-START

Zágrábba az Agram nemzetközi vonaton kívül a nyári főszezonban két másik közvetlen vonat is indul Budapestről: az egyik a Gradec expressz, a másik a horvát tengerpartra közlekedő Adria expressz. Előbbi június 15-től szeptember 15-ig, utóbbi június 14-től szeptember 6-ig naponta közlekedik.

Budapestről Zágrábba irányonként 15 eurótól válthatók helybiztosítást is tartalmazó SparDay menetjegyek az Agram és a Gradec expresszvonatokra, korlátozott számban. A Zágráb Special menetjegy az előbbi járatokon kívül az Adria expresszre is érvényes, irányonként 25 euróba kerül és korlátlan számban kapható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek