Őrült, dilis hullámvasutat építettek San Diegóban

Nem sok olyan őrült vonalvezetésű hullámvasút létezik a világon, mint a San Diego-i Tidal Twister az Egyesült Államokban – írja a Travel Daily. Párosával tudunk lecsúszni a szerelvényen, ami nyolcasokat ír le, néhol pedig szabadesésben zuhan velünk a mélybe, mindezzel a tenger hullámzását idézve fel. Marilyn Hannes, a SeaWorld San Diego vidámpark elnöke így jellemezte az attrakciót:

 

Nincs még egy ilyen hullámvasúti élmény a világon, mint a Tidal Twister. A két vonat egymást kerülgeti, és a vendégek látni fogják a többi utas arcán az izgalmat. Szinte úgy érezhetjük, meg tudjuk érinteni a többieket. Az éles kanyarok, a felfordítás és a zuhanódomb után azon fognak ámulni a vendégeink, merre van a fent.  

A SeaWorld San Diego új hullámvasútja.Forrás: SeaWorld San Diego/Facebook

Miközben a hullámvasúton az örvénylést idéző kanyarokban próbálunk nem sikoltozni, akaratlanul is jót teszünk a természettel. Ugyanis aki befizet egy körre, az a természetvédelmet támogatja: a bevétel egy részét a vidámpark a Rising Tide Conservation nevű szervezetnek utalja. Ez a szervezet a tengerből kifogott díszhalak akvakultúráját hivatott javítani. A nonprofit szervezet segítségével megőrizhető a korallzátonyok élővilága.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek