Szedjünk szemetet, kajakozzunk ingyen!

  Őrült jó ötlettel rukkolt elő az Észak-Európában működő GreenKayak nevű szerveződés: ingyen kajakozási lehetőséget biztosítanak azoknak, akik szemetet szednek – írja a Travel+Leisure.

  A dán cég a lehetőséget Írországban, Dániában, Németországban, Svédországban és Norvégiában teremti meg erre. A mestertervük egyszerű: kajakozás közben össze kell szednünk a folyók, csatornák és tavak mentén talált hulladékot, cserébe nem kell fizetnünk a 0 euróért (mostani árfolyamon 0 forintért) bérelt vízi eszközért.

  Kajakozásra is lesz lehetőségForrás: Shutterstock / Készítette: Rock and Wasp

  Tobias Weber-Andersen, a GreenKayak alapítója elmondta, Dániában szeretnek az emberek kiülni a kanálisok partjaira enni-inni-szocializálódni, de közben az úszó szemetet kénytelenek nézni. Először 2017-ben indult el a projekt Koppenhágában. A város kikötőjében azóta 11 tonnányi szemetet kajakoztak össze. Most Dublin, Bergen és Hamburg vizeire is kiterjesztik az egészet.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  #greenkayak

  Laura Bue (@laurabk2010) által megosztott bejegyzés,

  A cég persze áll mindent: hajót, evezőt, mentőmellényt. Terveiket felülteljesítve már 50 kajakos flottával rendelkeznek. Kajakjaik kétfősek, szóval akár úgy is lehet velük menni, hogy az egyik ember evez, a másik szemetet szed. Aki anyagilag támogatná a szervezetet, az itt teheti meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!