Kövesse online az új Andersen múzeum építését!

Néhány éve röppent fel a hír, hogy Andersen szülővárosában, a dán Odense-ben új múzeum építésébe kezdenek. A munka a terveknek megfelelően el is indult, az igazi hír viszont az, hogy a neten most már bárki nyomon követheti, hogy állnak kedvenc meseírója múzeumának munkálatai.

 

Forrás: www.corneliusvoge.dk

Hans Christian Andersen a világ egyik legismertebb meseírója, olyan történetek fűződnek a nevéhez, mint például A kis hableány és A császár új ruhája. Odenese eddig is megkülönböztetett figyelemmel kezelte az író hagyatékát, több múzeumot, vezetett sétát és programot is szerveztek a legenda köré, most viszont egy vadonatúj épületet is felhúznak.

Forrás: www.corneliusvoge.dk

A terveket az a Kengo Kuma tervezte, akinek többek között a tokiói olimpiai stadiont is megálmodta, a látványtervek pedig varázslatos külső és belső tereket sejtetnek. Ez pedig nem véletlen. Már van egy múzeum a városban, ami a szerző életéről mesél, itt azonban a mesék kerülnek a fókuszba. Igazi, gyerekbarát tér lesz, ahol a képzelet életre kel, a kicsik pedig igazán otthon érezhetik magukat.

Forrás: www.corneliusvoge.dk

Azoknak, akik szó szerint számolják a napokat a nyitásig, van egy jó hírünk. A városi múzeum honlapján ugyanis félóránként frissül a kép, amely az építkezés aktuális állapotát mutatja. Bár egyelőre egy sáros gödörnél és az alapoknál sokkal több néznivaló nincsen, az események valószínűleg hamarosan felpörögnek, mivel a nyitást 2020-ra ígérik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek