Felejtse el a papírpelenkát, ha babával utazik Vanuatuba

  A napokban jelentette be a Csendes-óceán délnyugati részén fekvő Vanuatu ország, hogy betiltaná az egyszeri használatos pelenkákat, így rengeteg káros szeméttől kímélhetnék meg a természetet - írja a szerb 021.rs.

  Rendkívül káros a környezetre a papírpelenkaForrás: AFP / Készítette: Cultura Creative / Katie Rollings.com/Katie Rollings

  Egy baba, mielőtt szobatisztává válik, becslések szerint átlagosan egy tonna pelenkát is elhasznál.  Az adatok szerint  a kis óceáni ország fővárosában, Port Vila-ban a pelenkák teszik ki a háztartási hulladék legnagyobb részét.

  Az eldobható pelenka az egyik leginkább környezetszennyező használati tárgy a világon. Lebomlási ideje a becslések szerint közel száz év, égetése pedig a benne lévő műanyag miatt környezetkárosító, a lerakókban bomló pelenkák ráadásul mérgező metánt is termelnek.

  A csendes-óceáni ország számtalan jelentős környezetvédelmi intézkedést hozott már, így például az elsők között tiltotta be a nejlonzacskók használatát. Most a papírpelenka mellett tiltólistára helyezik a műanyag evőeszközöket és ételtárolókat, valamint a polisztirolból készült úgynevezett habpoharat is. A tilalom december 1-től léphet érvénybe.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!