Figyelem! Strandgondnokokat keresnek Tasmaniában!

Mielőtt bárki összedörzsölné a tenyerét, hogy micsoda álommunkáról ír megint a Travelo, meg kell jegyezzük, hogy itt önkéntességről lenne szó. Az ausztrál ABC arról ír, Tasmania szigetére a helyi vadvédelmi szervezet keres olyasvalakit, aki rendben tart bizonyos partszakaszokat.

A nonprofit Wildcare Tasmania által meghirdetett munka lényegében az lenne, hogy a Freycinet és a Schouten-sziget környéki, keleti parti természetes strandokat kéne szemétmentesíteni, valamint ellenőrizni a kempingezésre kijelölt helyeket, hogy ott eloltották-e a tüzeket.

ausztrália, tasmania, freycinet-félsziget, nemzeti parkForrás: Biosphoto/Françoise Lemarchand / Biosphoto/Françoise Lemarchand

Szállás ennek megfelelően nomádban van, a kempingcuccot biztosítják nekünk, de cserébe saját ételt és felszerelést kell vinnünk, amiben például a könnyűbúvárok cucca is benne van (a parthoz közeli vizek hulladékának begyűjtéséhez). Egyszóval sok munka nem lenne a pár hetes ott-tartózkodás alatt, csak felügyelni kéne a placcot. Ahogy a Freycinet Barátai nevű helyi szervezet vezetője, David Harris fogalmazott:

Csak annyit szeretnének tőled, hogy figyelj oda a helyre és mutasd a Park jelenlétét, mert néhány ember nem jó dolgokat csinál.  

A fenti feladatok mellett ráadásul csomó ideje marad a jelentkezőnek túrázni, gyönyörködni az eszméletlen panorámában és természetben, vagy épp úszkálni, búvárkodni az óceánban. És persze nem kell magányoskodni, lehet jönni barátokkal, párunkkal, feleségünkkel/férjünkkel is.

Egyre sürgetőbb önkénteseket találni a Freycinet-félsziget környéki természetvédelmi területre, hisz nagyon durván nő az idelátogató turisták száma. Míg nyolc éve 186 ezer turista kereste fel, addig jövő évre már 330 ezret jósolnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek