Meteor robbanhatott fel Kuba felett

  Furcsa égi jelenségeket figyeltek meg a kubaiak a sziget nyugati részén pénteken: fényjelenségeket és az égből aláhulló kődarabokat és port. Az amerikai meteorológiai szolgálat (NHS) megerősítette a kubai kollégák észrevételét, miszerint az űrből érkező meteor landolhatott errefelé – írja a CNN.

  A kubai meteorit.Forrás: AFP/Fatima Rivero

  Az NHS Viñales városánál érzékelte a tárgyat, és ez egybevágott a lakossági észlelésekkel. A kubaiak nagy robbanást hallottak péntek délután, ami valószínűleg a meteor lehetett. Sérültekről nem érkezett jelentés, a kubai kormány vizsgálódik.

  A CNN felidézi, legutóbb az oroszországi Urál térségében volt jelentősebb meteorbecsapódás. Cseljabinszk környékén ablakok ezrei törtek be a robbanás lökéshullámától, több mint 1000 ember megsérült, köztük 200 gyerek (zömük az üvegszilánkoktól).

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!