Kuba a luxus óceánjárók legújabb úti célja

A Royal Caribbean nemrég felújított hajójára, az Empress of the Seas-re hamarosan kubai utakat is lehet foglalni. Az utak pontos kezdetéről egyelőre nincs információ, annyit lehet tudni, hogy "hamarosan".

A hírről a Royal Caribbean blog számolt be az USA Today-re hivatkozva. "A vendégeink komoly érdeklődést mutattak egy-egy kubai út iránt, mi pedig már nagyon várjuk, hogy eljuttassuk őket oda" - mondta Richard D. Fain, a Royal Caribbean Cruises Ltd. elnöke.

A Royal Caribbean hónapok óta készíti elő ezeket az utakat, és erre az útvonalra az Empress of the Seas óceánjárót állítják majd rá. A hajót felújították, és amint meglesznek az engedélyek, meg is kezdheti Florida-Kuba útjait.

Özönlenek a turisták KubábaFotó: Gedsman, Flickr.com

November 28-án egyébként újraindult a rendszeres légi forgalom is az Egyesült Államok és Kuba között. A menetrendszerű járatok újraindítására több mint ötven évi szünet és véletlen egybeesés folytán három nappal Fidel Castrónak, a kubai forradalom vezetőjének halála után kerül sor.

Az amerikai embargó 1960-as évekbeli kezdete óta első kereskedelmi légi járat idén augusztus 31-én indult Fort Lauderdale-ből a Kuba középső vidékén fekvő Santa Clarába.

Kicsikkel egy luxushajó fedélzetén
Bébiszitterek a piciknek, gyerekmedencék és vizes játszótér totyogós kortól, saját lounge a tiniknek – összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségekre számítson az, aki a gyerekeivel együtt vágna neki egy tengeri hajóútnak. Beszámoló a Harmony of the Seas fedélzetéről.

Egyes szakértők azt jósolták, hogy az embargó megszüntetésével akár tízszeresére is emelkedhet a Kubát megcélzó amerikai turisták száma, különösen a karib-tengeri hajóutak révén számítanak ekkora növekedésre.

A Washington és Havanna közötti viszony felmelegedése, úgy tűnik, a többi országban, mindenekelőtt Európában is meghozta a kedvet a kubai utazáshoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek