Tovább folytatódnak a taxis sztrájkok Spanyolországban

  Barcelonában csütörtökön befejezték, Madridban viszont tovább folytatják a sztrájkot a taxisok, akik az alternatív közösségi személyszállítást végző cégek (Uber, Cabify) működésének korlátozását követelik.

  A katalán fővárosban a tiltakozó taxisok megszavazták a múlt pénteken kezdett sztrájk beszüntetését, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a katalán kormány ajánlatának elfogadása mellett döntöttek – írja az MTI.

  Madridi taxikForrás: 4kclips/Shutterstock

  Eszerint az Uber, Cabify szolgáltatásainak igénybevételéhez egy órás kötelező előrendelési időt írnának elő, továbbá megszüntetnék a földrajzi helymeghatározó rendszer használatát, vagyis az ügyfelek nem láthatnák a megrendelt autók tartózkodási helyét, amelyeknek minden fuvar után vissza kellene térniük a bázisukra mielőtt új utast vesznek fel.

  Madridban a hétfő óta tartó sztrájk folytatása mellett döntöttek a taxisok, akik most már ugyanazoknak a feltételeknek a teljesítését követelik a helyi autonóm kormánytól mint, amit Katalónia vezetése ajánlott a taxisoknak Barcelonában.

  Az elmúlt 24 órában a madridi tiltakozóakciók során a taxisok több alkalommal is összetűzésbe keveredtek a rendőrökkel, akik igyekeztek megakadályozni a különböző útlezárásokat. A hatóságok tájékoztatása szerint eddig három taxist vettek őrizetbe, a mentőknek pedig összesen huszonöt embert kellett ellátniuk könnyű sérülések miatt, köztük rendőrt, taxist és újságírót is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!