Uberboat: a taxis alkalmazás vízre száll Horvátországban

Uberboat: a taxis alkalmazás vízre száll Horvátországban

 

Miután a nagyobb és kisebb városokat, illetve a házhozszállítási piacot is meghódította, az Uber most vízre száll: Horvátországban vízitaxikat kínál az alkalmazás – írja az Independent.

A Dalmát-tengerparton június 26-tól érhető majd el Uberboat néven a motorcsónak-szolgáltatás. Split, Hvar és Dubrovnik térségét fogja ellátni és a jelenlegi tervek szerint nem csupán egynyári kalandról lesz szó, mint az Ubernek a hajózás világába tett kitérői Bostonban, Miamiban és Isztambulban.

Fotó: Henry Kobylecki / Flickr.com

Első körben két szolgáltatást kínál az Uberboat: reptéri transzfert vagy kirándulást. A transzfer Split Divulje reptere és Hvar sziget között lesz elérhető, normál nyolc fős hajó esetén 352 eurós szabott áron, a tizenkét személyes XL hajó esetén pedig 493 euróért. A reptéri Érkezéseknél bekapcsolva az alkalmazást az elvezeti az utasokat a legközelebbi felvételi pontra, ahol a kapitány mentőmellényekkel és ásványvízzel várja őket.

A másik lehetőség fél- vagy egynapos kirándulás Splitből, Hvarból és az egyidejűleg a városban tartózkodó turisták számát korlátozó Dubrovnikból, melynek célja a környező szigetek felderítése. Az utasok előre meghatározott időre bérlik a hajót, és az útitervet is maguk készíthetik. A pontos ár az útitervtől függ, de egésznapos program esetén az induló ár 980 euró.

Fotó: Garry Knight / Flickr.com

Az Uberboat nem az első ötlete az Ubernek arra, hogy nagy forgalmú helyeken kiváltsa a tömegközlekedést, azaz Horvátország esetében a menetrendszerinti komp- és hajóközlekedést. Thaiföldön, Indonéziában és Indiában Ubermoto néven motortaxit hívhat, aki gyorsan szeretne eljutni céljához.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek