A sivatagban örökké szólni fog a Toto Africája

  Ismerik A Toto Africa című számát? Hát persze, ki ne ismerné az örökzöldet. A dal végre megkapta méltó emlékművét az öröklétben: egy Max Siedentopf nevű namíbiai-német művész kitalálta, hogy a Namíb-sivatag közepére lejátszóállomást telepít – írja a Huffington Post.

  .Forrás: Max Siedentopf/Vimeo

  A Toto Forever, azaz Toto Örökké című műalkotás egy napelemek táplálta installáció, ami konstansan szórja a világba az Africát. Fehér téglákra hat darab hangszórót szerelt a művész, egy hetediken pedig egy mp3-lejátszó található, amin nincs más, csak a Totótól az Africa. A 27 éves művész így fogalmazott:

  Tisztelegni akartam a dal előtt és fizikailag kiállítani az Africát Afrikában.  

  Vegyes reakciókat kapott, egyes namíbiaiak szeretik, mások a valaha volt legrosszabb hanginstallációnak tartják. Az Africa népszerűsége mostanság a magasban van, miután a Weezer és Pitbull is feldolgozták.

  Az 55 millió éves Namíb-sivatagban nem egyszerű kör megtalálni a műalkotást, hiába mellékelt az alkotó térképet a honlapján ehhez. Siedentopf szerint így legalább csak a Toto leghűségesebb hívei képesek fellelni a kincset.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!