Hajóroncs-luxushotel nyílt Namíbia Csontváz-partján

Új életet lehet a hírhed Csontváz-partba az a luxushotel, melyet a közelmúltban egy zátonyra futott hajóroncsból alakítottak ki.

A kísértetjárta tájon júniusban nyílt meg a Shipwreck Lodge (azaz Hajóroncs Fogadó) – írja a Lonely Planet. Az ország nemzeti parkjai közül itt fordul meg a legkevesebb látogató. 

Jól sikerült hajóroncs-dizájnForrás: Facebook

A hotel a fenntartható fejlesztés jegyében készült mind a tervezés, mint a kivitelezés során. Az energiahatékony szigetelést PET-palackokból állították össze, és kizárólag facsavarokat használtak az épületek összeszereléséhez. A szálloda nyolc kétágyas szobával és két sátorral kiegészítve, a helyi táj népszerű fókuszpontjai, az elhagyatott hajóroncsok képére készült kis fekete kéményekkel és a fürdőszobán kerek ablakokkal.

A toronymagasságú homokdűnék tetején felhúzott kabinok mindegyike egy megfeneklett hajót formáz, és mindegyikben napelem biztosítja az áramot. Kint kilométereken át csak a csillogó homokot látni, míg bent tökéletes a kényelem: újrahasznosított fából készült bútorok, műszőrme takarók és melegvizes palackok biztosítják, hogy az Atlanti-óceán felől érkező csípős fuvallatok ne zavarják a vendégeket.

Hívogató belső terekForrás: Facebook

A szállodakomplexum középpontjában egy átalakított kontérekből összeállított közösségi tér van, melynek gourmet éttermében kortárs helyi művészek alkotásait állították ki. Ekörül egy fateraszon üldögélhetnek a vendégek, és csodálhatják az óceánt vagy a homokdűnéket. Esténként jólesik itt egy pohár meleg itallal szemlélni az eget, hiszen a fényszennyezésnek gyakorlatilag semmi nyoma.

A homokdűne folyton változó látványában gyönyörködhetnek a vendégek a teraszrólForrás: Facebook

Az itt töltött idő során el lehet sétálni valódi hajóroncsokhoz, és a séta közben jónéhány kifehéredett állatcsontot is találhatnak a vendégek. A nemzeti park nem teljesen kihalt: elefántok, zsiráfok, oroszlánok és hegyi zebrák is élnek a környéken. Az egyedülálló sivatagi klíma miatt sok növényfaj csak itt található meg a világban.

A szálloda által kínált szórakozási lehetőségek a tájra és az állatvilágra épülnek: napi kétszer indul szafari, de lehet egynapos kiruccanást tenni a Hainob folyó torkolatához is. Kínálnak továbbá naplemente túrát a roncsokhoz összkerékhajtású dzsipekkel, többek között a két leghíresebb roncshoz, a Suiderkus és Karimona hajókhoz. 

Az éjszakai égbolt verhetetlen szépségű, azt mondjákForrás: Facebook

Az all inclusive szállodában egy éjszaka fejenként 750 dollártól (kb. 200 ezer forinttól) foglalható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek