Ötven napig fesztiváloznak Herceg Novi utcáin

  Ma indul útnak a montenegrói mazsorettes Mimózák karavánja, hogy Európa több országában is népszerűsítse a februárban kezdődő ötven napos Mimóza fesztivált és Herceg Novi nyári programjait. Az ország legnagyobb turisztikai rendezvényét idén ötvenedik alkalommal szervezik meg. A koncertekkel, maszkabálokkal, táncmulatságokkal és színházi előadásokkal színesített fesztivál február 1-től március 22-ig tart Herceg Noviban - írja a Turistički Svet.

  Szórakoztató koreográfiát mutatnak be a montenegrói mazsorettesekForrás: Facebook / Praznik Mimoze Herceg Novi - Zvanična stranica

  Az ötvenéves Mimóza fesztivál mazsorettesei ma Bécs utcáin vonulnak végig, holnap délután pedig Újvidékre viszik el a rendezvény hangulatát. A montenegrói lányok Boszniában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában és még a bosnyák-szerb határhoz közel fekvő Višegrad városában is megfordulnak.

  A montenegrói mazsorettesek minden pillanatban a legjobb formájukat hozzákForrás: Facebook / Praznik Mimoze Herceg Novi - Zvanična stranica / Készítette: Miloš Samardžić

  A Mimózák 50. ünnepének megnyitóján, február 1-jén a régió egyik leghíresebb énekese, Zdravka Čolić ad koncertet, másnap a mazsorettes lányok látványos felvonulását lehet megnézni. Február első hétvégéjén egyébként minden évben rengeteg turista érkezik a tengerparti városba, hogy bekapcsolódjon a zenés mulatozásba, továbbá, hogy megízlelje a montenegrói riviéra legfinomabb borait és speciális halételeit.

  A több hetes Mimózák ünnepén összesen négy maszkabált szerveznek, megtartják a hagyományos virágkiállítást, megnyitják Herceg Novi galériájának szalonját és számos színházi előadást is tartanak.

  A fesztivál során mókás maszkabálokat is szerveznekForrás: Facebook / Praznik Mimoze Herceg Novi - Zvanična stranica / Készítette: Miloš Samardžić

  Mivel a mulatság érinti a nemzetközi nőnapot és a szerelmesek napját is, ezekre az alkalmakra szabadtéri koncertekkel készülnek. A szervezők nyárt idéző hangulatot ígérnek a Mediterrán dalok estjére, továbbá nagy durranásnak szánják a rézfúvósok és mazsorettesek nemzetközi találkozóját is.

  A nemzetközi rézfúvósok találkozója az egész várost bezengiForrás: Facebook / Praznik Mimoze Herceg Novi - Zvanična stranica

  A látogatókat végig színes nemzetközi kulturális programokkal és gasztronómiai estekkel várják, amelyekre Kínából, Lengyelországból, Olaszországból, Szerbiából, Németországból, Törökországból, Finnországból, Norvégiából és Szlovéniából is érkeznek vendégek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!