Extrém szállás az óceán közepén

Extrém szállás az óceán közepén

Klassz dolog szállodában aludni, de előfordulhat, hogy egy kicsit másra vágyunk a nyaralás alatt. Hírt adtunk már panorámás luxusdaru-szállodáról, könyvtárhotelről és olyan glampingfaluról is, ahol különféle közlekedési eszközökön, például Boeing-en alhat. Most viszont egy olyat mutatunk, ahol csak a víz az úr, amerre a szem ellát: ez a Serpenyő Toronynak becézett világítótorony Észak-Karolinában – írja a Travel and Leisure.

Ilyen volt fénykorában a világítótoronyFotó: Frying Pan Tower / Facebook

A tornyot 1854-ben építették az USA atlanti-óceáni partvidékének egy olyan részén, ahol rendkívül gyakran futottak zátonyra hajók, ezért meglehetősen messze van a parttól: több mint ötven kilométerre. A háromszázhatvan fokos panoráma tehát garantált. Száztíz évig működött, és aki most megszáll itt, a helyreállított 1964-es állapotokat találja. Nyolc szobája nem kínál különösebb luxust, de hát nem sok hely van a világon, ahol az ember tényleg a halakkal aludhat – és fel is ébredhet reggel. A társalgóban viszont találunk egy jacuzzit és egy biliárdasztalt is.

A kellemes társalgóban akár egy hónapot is eltölthetünkFotó: Frying Pan Tower / Facebook

A Frying Pan Tower (Serpenyő Torony) szálloda többféle helikopteres és kalandcsomagot kínál, és mivel ide egyáltalán nem könnyű eljutni, akár egyhónapos tartózkodásra is benevezhetünk. Egy biztos, zöldet és szárazföldet azalatt egyáltalán nem fogunk látni. A szálloda többek között önkéntesek segítségével újul meg időről-időre, most is keresik a lelkes csapatot, aki az aktuális karbantartásban, restaurálásban segít. Többek között a világítótorony alá szerelt cápakamerát is szerelni kell. A kamera élőképét itt nézheti meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek