Harcsáról elnevezett vihar miatt retteg Thaiföld

Nagyon zord kedvében van az időjárás a Thai-öbölben, ahol mindenki a (mekongi harcsafajtáról elnevezett) Pabuk tájfun érkezésére készül. A brit Sun arról ír, 1989 óta nem érte el akkora vihar a délkelet-ázsiai királyságot, mint ami most készül lecsapni. A Bangkok Airways, a thai légitársaság gyakorlatilag összes járatát törölte, felfüggesztették a kompközlekedést, megkezdték a kiürítéseket.

Január 4-én kora reggel érte el a vihar Vietnám déli partjait, a Mekong folyó deltájában heves esőzésre és erős szélre számítanak. Thaiföldön turisták tízezrei hagyták el a kedvelt üdülőhelyeket, így Koh Samuit, Koh Phangant és Koh Taót is (Koh Samui repterén is töröltek minden járatot).

.Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Várhatóan 16 tartományt érint majd a vihar, ami csütörtök és szombat között ostromolja meg a keleti partvidéket. A fürdést is megtiltották ugyanis 3-5 méteres hullámokra készülnek a partokon. A gyönyörű, tengerparti Angthong Nemzeti Parkot is bezárták három napra, amíg a vihar elvonul.

Aki Thaiföldön van, vagy ide készülne, érdemes ezt a cikket átfutnia, a légijáratok törléséről szól és hasznos telefonszámokat tartalmaz. Érdemes még átfutni a thaiföldi turizmus magyar agytrösztjét, a Bangkok Charlie Facebook-oldalát, ahol éppen, hogy nyugtatnak, és megjegyzik, nagy evakuálások a hírekkel ellentétben nem voltak, valamint aki egy hét múlva jön Thaiföldre, annak már nem kell aggódnia, a vihar addigra rég elhagyja a vidéket.

.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek