Fény- és hangelnyelő kerítéssel védik az elefántok nyugalmát Kínában

Kerítést emelnek a Kínát Laosszal összekötő vasútvonal frissen megépült kínai szakasza mentén a vadon élő elefántok védelmére - jelentette be a kínai államvasutak hétfőn abból az alkalomból, hogy elkészültek a vasúti alagutak Jünnan tartomány Hszisuangpanna Tai autonóm kormányzóságában.

A vasúti pálya kikerül egy fontos vándorlási útvonalatForrás: sasint/Pixabay

Az elefántvédelmi kerítést egy 36 kilométeres, völgyek szabdalta vidéken húzzák fel az ott szabadon élő mintegy 300 elefánt védelmére. A kerítésbe fény- és hangelnyelő technológiát is beépítenek a vadon élő állatok nyugalmának még teljesebb védelme céljából. A vasúti pályát eleve úgy tervezték, hogy az kikerüljön egy jelentős elefántvándorlási útvonalat - tették hozzák a közleményben.

A jelenleg mintegy 20 százalékban kész Kína-Laosz vasútvonal átadását 2021-re tervezik, elkészültével fél napra csökken az utazási idő Jünnan tartomány fővárosa, Kunming és a laoszi főváros, Vientián között. A 414 kilométeres vasút "közepesen gyors" lesz, ami azt jelenti, hogy a személyszállító vonatok 160, a tehervonatok 120 kilométeres sebességgel haladhatnak rajta. Az óriásprojekt 6 milliárd dollárba kerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek