Megelevenedik a szemünk előtt a Jézus korabeli Jeruzsálem

  Az izraeli régészeti hatóság (IAA) szakembereinek segítségével elkészített számítógépes szimuláció újrateremti a kétezer évvel ezelőtti város utcáit és nevezetes épületeit, köztük a zsidók Szentélyét, ahol a keresztény hagyomány szerint Jézus is tanított - írta az MTI.

  Forrás: Pixabay.com / IrinaUzv

  Ekkoriban, a Róma kegyéből i.e. 37-től i.sz. 4-ig uralkodó Heródes idején fénykorát élte a város, hatalmas építkezések zajlottak ahogy Jeruzsálemben, úgy az egész országban os. Új kikötőváros épült Caesarea néven, és hatalmas sivatagi erődítmény Maszada néven a Holt-tengernél. A régmúlt kor szimulációját a Lithodomos nevű ausztrál startup cég hozta létre a lehető legnagyobb pontosságra törekedve. Hasonló projektek születtek korábban már Rómában, Athénban, Londonban és most legutóbb Trója városában is.

  A VR-szemüveges túrán a jeruzsálemi utcákon idegenvezetők kísérik a látogatókat, akik kilenc különösen fontos helyszínt tekinthetnek meg az út során. Esténként a Dávid-torony Múzeum fényjátékokkal is várja a közönséget.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!