Seattle tornya, a Space Needle forgó üvegpadlós étteremmel újult meg

  Tériszonyosoknak nem ajánlott felkeresni.

  Százmillió dolláros felújítás után újranyitott Seattle legnagyobb attrakciója, a Space Needle torony, amelynek tetején a jelek szerint mindent üvegre cseréltek – írja a Lonely Planet. A méretes üvegablakokból mostantól még jobb a kilátás a Rainier-hegyre, az Elliott-öbölre, illetve a Cascade és Olympic hegyvonulatokra. A CNN hírportál videót is közölt róla. 

  A Space Needle torony régóta Seattle emblémájaForrás: robertharding/Frank Fell/Frank Fell

  A felújítás ékköve a The Loupe étterem lett, mely egy forgó, üvegpadlós étterem. Maga az étterem még nem nyitott meg, de üvegpadlós részét már megnyitották a bátor tesztelők előtt. A talaj eléggé messze van, mintegy 152 méterre az üveglapok alatt, de nem kell attól tartani, hogy ott kötnek ki a látogatók: tíz réteg üveget préseltek egymásra, melyeket egy szupererős belső réteg tart össze. 

  Az étteremből egy csigalépcső vezet fel a kilátóteraszra, ahol döntött üvegpadokat rögzítettek az üvegfalakhoz. Ezeken ülve a látogató úgy érezheti, hogy a város felé dől, lába pedig a levegőben lóg. Az egész úgy van kitalálva, hogy itt tökéletesen biztonságos szelfizni.

  A felújítás a torony 56 éves történelmének legnagyobb szabású akciója.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!