Ezek a világ legjobb strandjai a szakértők szerint

Mikor lehetne aktuálisabb közzétenni a világ legjobb strandjainak listáját, mint akkor, amikor az embereknek amúgy sem jár más az eszében?

Bár minden úti cél kínál valami egyedit, azért mindig akadnak legjobbak. Egy új tanulmány a világ tengerpartjairól különféle kategóriákban hirdetett győzteseket – írja a Lonely Planet. A Beach Inspector ("Strandfelügyelő") szervezethez tartozó zsűritagok azzal az irigylésreméltó munkával büszkélkedhetnek, hogy a világ 52 nyaralótérségében összesen 1595 strandot tesztelnek végig. Az egyes helyszíneken egy-két napot töltenek összesen. 

Diani Beach, KenyaForrás: Pixabay

Az objektivitásra határozottan törekednek: 180 ezer fényképet készítettek ezalatt. A szempontok közé tartozik a strand állapota, infrastruktúrája, vizuális szépsége, az onnét nyíló kilátás, a sokszínűség, illetve az, hogy gyerekbarát-e. A zsűritagok nem csak arra támaszkodtak, amit ők tapasztaltak a látogatás során, de olyanokat is meginterjúvoltak, akik az év más szakaszaiban is megfordulnak az adott strandon. Összesen öt kategóriában hirdettek győztest: Wow (Lenyűgöző), Party, Watersport (Vízisportok), Ambiance (Hangulat) és Classic Holiday (klasszikus nyaralás).

A Cala Marilou strandon, Szardínián tényleg hihetetlenül tiszta a vízForrás: Pixabay

A Wow kategóriában olyan strandok találhatók, melyektől elakad a turista lélegzete. Ide sorolták a kenyai Diani Beach-et és a szardíniai Cala Marilou-t, a Playa Punta Uvá-t Costa Ricá-ban, a Whitehaven Beach-et Ausztráliában és Canto de la Playa-t a Dominikai Köztársaságban. 

Ami a partyzást illeti, a szakértők szerint a legjobb strandbulikat Dubajban, a Barasti Beach-en tartják, illetve Mallorcán, a Playa de Palma strandon. A Golden Sands Central Beach Bulgáriában, illetve a görögországi Korfun található Kavos Beach szintén a díjazottak között van e szempont szerint.

A Playa de Muro MallorcánForrás: Pixabay

A vízisportokon belül három alkategóriát hoztak létre, ezek a kitesurf a windsurf és a deszkás szörf - a legmenőbbeket Mexikóban, Ausztráliában, Németországban, Spanyolországban és Ománban találták meg. 

Az Ile aux Cerfs, azaz Őzek szigete strandjai népszerű egynapos kirándulásnak számítanak Mauritius főszigetérőlForrás: Shutterstock

A legkülönlegesebb hangulatot a zanzibári Pingwe Beach-en, az indonéziai Pink Beach-en, a mauritiusi Ile aux Cerfs-en, és a görög Chrissi Island-en találták meg a szakértők, míg a klasszikus nyaralás legjobbjai a dubaji The Beach, a németországi Hörnum Oststrand, a spanyol Playa de Muro, illetve a török Konyaalti Beach lettek.

A pontos listákért és súlyos nyálcsorgatásért kattintson ide.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek