Több turista is meghalt egy hajóbalesetben a thaiföldi Phuket szigetnél

Hét holttestet emelt ki a vízből a thaiföldi haditengerészet Phuket szigeténél, ahol előző nap felborult egy hajó a háborgó tengeren 105 emberrel a fedélzetén. A hatóságok pénteki jelentése szerint összesen 49 embert tartanak nyilván eltűntként - írja az MTI. 

Thaiföld egyik partszakaszaForrás: Flickr.com

A hajótörés áldozatainak száma immár nyolcra emelkedett - mondta Phuket tartomány szóvivője, Busaya Jaipiem. A kutatásban részt vevő több mint harminc búvár a nap folyamán elsősorban a Phoenix nevű hajó roncsát vizsgálja át túlélőket keresve. A thaiföldi haditengerészet négy hajója és egy helikopter segíti munkájukat. Phuket kormányzója, Noraphat Plodthong abban reménykedik, hogy a hajó fogságába esett emberek közül néhányan túlélték a szerencsétlenséget.

A főként kínai turistákat szállító Phoenix a riasztás ellenére merészkedett a monszun évszakban viharos Andamán-tengerre, és egy ötméteres hullám felborította. Előző napi hírek szerint egy másik, kisebb hajó is szerencsétlenül járt a térségben, amelynek utasait sikerült biztonságban partra szállítani.

A népszerű turistaparadicsom hatóságai korábban figyelmeztetést adtak ki, hogy a jövő hét elejéig nagyon rossz időjárási körülményekre lehet számítani heves esőzéssel és széllökésekkel a turistaparadicsom térségében.

FRISSEBB: Az MTI legrissebb, péntek híre szerint az áldozatok száma tovább nőtt, eddig huszonhét holttestet emelt ki a vízből a thaiföldi haditengerészet, és további 29 embert eltűntként tartanak nyilván. Chareonpol Kumrasee thaiföldi ellentengernagy szerint kicsi az esélye, hogy túlélőket találnak. Az újabb holttestekre a kutatásban részt vevő több mint harminc búvár bukkant rá a Phoenix nevű hajó roncsában. A thaiföldi haditengerészet négy hajója és egy helikopter segíti munkájukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek