A fapados légitársaságok bekeményítenének a reptéri alkoholizálások miatt

A fapados légitársaságok bekeményítenének a reptéri alkoholizálások miatt

Egyre több a részeg utas miatti incidens és fegyelmezetlenség, amelynek aránya drámaian megnőtt az elmúlt években. Ezért Európa legnagyobb fapados légitársaságai azt szeretnék elérni, hogy keményebbek legyenek az alkoholértékesítés szabályai, ezért arra kérték a brit repülőterek vezetését, hogy korlátozzák az alkohol eladását - írja cikkében a Turizmus.com.

Egy év alatt 50 százalékkal emelkedett a rendőrségi intézkedések száma az Egyesült Királyságban lévő repülőtereken, illetve a gépek fedélzetén – írja cikkében a The Independent. A The Guardian szerint.2012 és 2016 között az ilyen, bejelentett esetek száma az Egyesült Királyságban 600 százalékra nőtt.

A repülőtéri bárokban ugyanakkor egyre nő az italfogyasztás és ez vonatkozik a duty free-k forgalmára is. Sokan felbontják az italokat, és már a reptéren kortyolnak azokból, amit ritkán ellenőriznek. Bizonyos desztinációkban a Ryanair korlátozná a tömények és a likőrök vásárlását, illetve fogyasztását, a lap ezzel összefüggésben Ibizát és Alicantét említi.

A szinte korlátlan alkoholvásárlásra vonatkozóan Kenny Jacobs a Ryanair részéről azt nyilatkozta az The Independentnek, hogy sokba kerülnek a biztonsági intézkedések, miközben a kereskedők jókora hasznot húznak ezekből az eladásokból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek