Váratlan helyek a Lonely Planet európai 2018-as toplistáján

Talán nem meglepő, hogy egy olasz tartomány vitte el a pálmát az idén is a Lonely Planet 2018 legjobb európai helyeit bemutató listáján. Csak éppen az, hogy ez nem Toszkána.

A top tízes lista első helyére ugyanis Emilia-Romagna katapultált – írja a CNN. A gasztronómiájáról ismert tartományban található az Osteria Francescana, melyet a világ egyik legjobb éttermének tartanak, és a 2017-ben Bologna mellett megnyílt gasztro-élménypark, a Fico Eataly World is. A tartomány olyan kulináris kedvenceknek a szülőhelye, mint a pármai sonka, a parmezán sajt, a balzsamecet vagy a bolognai mártás. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy a történelmi városokon túl itt pompás, gyerekbarát strandok is vannak. 

Tengeri herkentyűkben is erős Emilia-RomagnaForrás: Hollosye / Travelo

A második helyen álló spanyolországi Cantabria régió szintén kevéssé ismert, de ugyanez a helyzet a harmadik helyet megszerző hollandiai Frieslanddal is. A listát összeállító utazási szakemberek ugyanis ezzel is szeretnének olyan alternatívákat mutatni, melyek a már közismert helyek mellett szintén csodás élményeket nyújthatnak az odalátogatóknak.

A tízes lista a következőképpen alakul:

  1. Emilia-Romagna, Olaszország
  2. Cantabria, Spanyolország
  3. Friesland, Hollandia
  4. Koszovó
  5. Provence, Franciaország
  6. Dundee, Skócia
  7. Kis-Kikládok, Görögország
  8. Vilnius, Litvánia
  9. Vipava-völgy, Szlovénia
  10. Tirana, Albánia

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek