Gasztrománok, figyelem: megnyílt az Eataly Bolognában!

  Gasztrománok, figyelem: megnyílt az Eataly Bolognában!

   

   

  Mint korábban megírtuk, izgatott várakozás előzte meg az olasz gasztrovidámpark megnyitását Bolognában. Nos, az Eataly World november 15. óta látogatható, élvezhető, kóstolható – írja a Travel and Leisure.

  A gasztroszentélyben mindent megtudhat a látogató, amit az olasz ételek készítéséről valaha is szeretett volna. A kezdeményezés egyik sarokköve megmutatni azt is, hogy az élelmiszerek, a hozzávalók honnan érkeznek a konyhába. A huszonöt hektáros parkban „tanyától a villáig" követhetjük nyomon az ételt. Összesen kétszáz állatot és kétezer növényt tartanak demonstrációs célokra.

  A pékségben izgatottan várják az első vendégeket a megnyitóra - Kattintásra galéria nyílik!
  Galéria: Megnyílt Olaszország gasztrovidámparkja
  (Fotó: FICO Eataly World / Facebook)

   

  És most jön a lényeg: negyvenöt (!) étterem, bisztró és elviteles stand várja majd a nyálukat csorgató érdeklődőket, melyek Olaszország minden térségének gasztronómiáját bemutatják. A látogatók ráadásul negyven gyárat is felkereshetnek a helyszínen, ahol nézhetik és megtanulhatják, hogyan készül a sajt, a tészta, az olaj, a sör, az édességek, illetve hogyan dolgozzák fel a halat és a húst. Részt vehetnek továbbá egynapos képzéseken és olyan eseményeken, mint a szarvasgomba-felkutató túrák és gasztrofotózás.

   

  A tanulás tehát kiemelt szerepet kap, de azért a lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát és jókat egyen-igyon. Az élményt fokozandó - elvégre egy vidámparkról van szó - hat attrakció is lesz: a tűz, föld, tenger, állatok, palackozott italok és a jövő témakörében!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!