Gasztrománok, figyelem: megnyílt az Eataly Bolognában!

Gasztrománok, figyelem: megnyílt az Eataly Bolognában!

 

 

Mint korábban megírtuk, izgatott várakozás előzte meg az olasz gasztrovidámpark megnyitását Bolognában. Nos, az Eataly World november 15. óta látogatható, élvezhető, kóstolható – írja a Travel and Leisure.

A gasztroszentélyben mindent megtudhat a látogató, amit az olasz ételek készítéséről valaha is szeretett volna. A kezdeményezés egyik sarokköve megmutatni azt is, hogy az élelmiszerek, a hozzávalók honnan érkeznek a konyhába. A huszonöt hektáros parkban „tanyától a villáig" követhetjük nyomon az ételt. Összesen kétszáz állatot és kétezer növényt tartanak demonstrációs célokra.

A pékségben izgatottan várják az első vendégeket a megnyitóra - Kattintásra galéria nyílik!
Galéria: Megnyílt Olaszország gasztrovidámparkja
(Fotó: FICO Eataly World / Facebook)

 

És most jön a lényeg: negyvenöt (!) étterem, bisztró és elviteles stand várja majd a nyálukat csorgató érdeklődőket, melyek Olaszország minden térségének gasztronómiáját bemutatják. A látogatók ráadásul negyven gyárat is felkereshetnek a helyszínen, ahol nézhetik és megtanulhatják, hogyan készül a sajt, a tészta, az olaj, a sör, az édességek, illetve hogyan dolgozzák fel a halat és a húst. Részt vehetnek továbbá egynapos képzéseken és olyan eseményeken, mint a szarvasgomba-felkutató túrák és gasztrofotózás.

 

A tanulás tehát kiemelt szerepet kap, de azért a lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát és jókat egyen-igyon. Az élményt fokozandó - elvégre egy vidámparkról van szó - hat attrakció is lesz: a tűz, föld, tenger, állatok, palackozott italok és a jövő témakörében!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek