Budapest a világ legbarátságosabb városai között

Budapest a világ legbarátságosabb városai között

A magyar főváros is felkerült az amerikai Conde Nast Traveler magazin által összeállított legbarátságosabb városok listájára, amelyet olvasóik megkérdezésével állítottak össze.

Budapest Salzburggal osztozik a 11. helyen, és az olvasók szerint „fenséges", „királyi" és „lélegzetállító", „gazdag történelemmel és elegáns épületekkel", írja a Turizmus.com. Ám a „kedves, barátságos emberek", az „udvarias sofőrök" és a fiatalos érzés teszi a várost igazán különlegessé. Az utazók egymásnak a Halászbástya meglátogatását, valamint a fürdőpartikat ajánlják, különösen a Széchenyi fürdőben.

A listán 9. Sevilla és a georgia-i Savannah, 8. Fokváros, 7. a kambodzsai Siem Reap. Az ötödik helyen Sydney és Dublin osztozik, 4. a dél-karolinai Charleston, 3. a kanadai Victoria, míg a legmagasabb pontszámot szintén holtversenyben Melbourne és Auckland kapta.

A neves utazási magazin ugyanakkor összeállította a legbarátságtalanabb városok listáját is, a amelyet dél-afrikai Johannesburg vezet, második Cannes, harmadik Moszkva. Őket követi sorrendben Párizs, Marseille, Peking, Frankfurt, Milánó, Monte Carlo és a bahamai Nassau.

A részletes lista itt olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek