Duplájára emelték az idegenforgalmi adót a Baleár-szigeteken

  A turistáknak 2018 májustól kétszer annyi idegenforgalmi adót (Ecotasa) kell fizetniük a Baleár-szigeteken, mint tavaly.

  A május elsején életbe lépett intézkedést az El Mundo című napilap beszámolója szerint meglepetéssel fogadták az épp a szigeteken nyaralók, akik közül sokan arra panaszkodtak, hogy nem tudtak az emelésről.

  Palma városának egyik hoteljében egy szállóvendég nem volt hajlandó kifizetni a megemelt összeget arra hivatkozva, hogy arról nem kapott előzetesen tájékoztatást. Végül a szálloda átvállalta a különbözetet.

  A szépséges Playa de Formentor Mallorca szigeténForrás: Shutterstock

  A turisztikai főszezonra, azaz novemberig érvényes emelt összegű adó fejenként, naponta 1 és 4 euró közötti többletköltséget jelent szállástípustól függően. Például egy ötcsillagos hotelben 4 eurót, míg egy kempingben 1 eurót kérnek idegenfogalmi adóként.

  Az ökoadóként emlegetett, de hivatalosan a fenntartható turizmusadó nevet viselő közterhet két évvel ezelőtt vezették be a Baleár-szigeteken azzal az indokkal, hogy a kormányzat anyagi forrásai szűkösek, miközben beruházásokra, a kulturális örökség védelmére, a turisztikai ágazat minőségének javítására van szükség ahhoz, hogy a turizmus növekedése tartós lehessen.

  A Baleár-szigetek Spanyolország harmadik legnépszerűbb turisztikai úti célja volt 2017-ben, a dél-európai országba látogató 81,8 millió turista közül 13,8 millió érkezett ide.

  A szigeteken kívül Katalóniában kell még idegenforgalmi adót fizetni Spanyolországban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!