Mallorca besokallt a részeg turistáktól: nincs több piálás éjszaka

Mallorca szigetének fővárosa megelégelte a csoportos utcai italozásokat és randalírozásokat. Ezért megtiltotta az éjszakai alkoholárusítást a turisták körében legnépszerűbb hét, főként tengerparti övezetében. A szabályszegők óriási bírságot kaphatnak.

A spanyolországi Mallorca több üdülővárosával együtt Palma is jó ideje küzd a főként brit és német fiatalokra jellemző viselkedés ellen, amely nemcsak a helyieket, hanem a többi nyaralót is zavarja, és ez sok összetűzést is okozott már az elmúlt években. A helyi önkormányzat ezért elfogadott egy ún. köztérhasználati szabályzatot, ebben nevesítve azokat a területeket, ahol sem boltban, sem italautomatából, sem mozgóárusoktól nem lehet alkoholt vásárolni éjfél és reggel nyolc óra között - írja az MTI.

A meghatározott zónákban táblák figyelmeztetnek majd a tilalomra, és növelik a rendőri jelenlétet is. Áprilistól pedig 1500-3000 euró bírsággal sújthatják azt, aki megszegi a szabályokat. Az elmúlt évben az említett hét övezetben összesen 669 rendőrségi eljárás indult a részegeskedők ellen, akik közül nem egy fiatalkorú volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek